منتدى أوراق الفردوس لعيون العرب


    طريقة عمل الغرانيتا بالليمون و عصير الخوخ الناعم

    شاطر
    avatar
    المديرة الفردوسية
    مديرة
    مديرة


    انثى عدد المساهمات : 55
    تاريخ الميلاد : 06/07/1989
    تاريخ التسجيل : 11/02/2012
    العمر : 28
    الموقع : www.awraqelfardos.ba7r.org

    طريقة عمل الغرانيتا بالليمون و عصير الخوخ الناعم

    مُساهمة  المديرة الفردوسية في الأحد فبراير 12, 2012 3:47 am

    بسم الله الرحمن الرحيم ازيكم يا احلى اعضاء هذة هى طريقة عمل الغرانيتا بالليمون
    الكمية تكفي: 6 أشخاص
    وقت التحضير: 60 دقيقة
    المقادير: عدد 2 ليمونتان 5 اكواب ماء 3/4 كوب سكر ناعم
    التحضير:يذوب السكر مع 4 اكواب من الماء الفاتر.
    يبشر الليمون و يحتفظ بالبشر ثم تعصر الليمونتان.
    يغلى مقدار كوب من الماء مع بشر الليمون و يمزج مع عصير الليمون و مزيج السكر والماء.
    يصفى الكل جيدا.
    يوضع في الفريزر او البراد ، وعندما يبدأ في التجمد ينقل الى الكاس و يقدم.
    ملاحظات: الغرانيتا مشروب ايطالي، و يمكن تحضير انواع مختلفة من الغرانيتا بمختلف انواع الفاكهة و حتى النعناع او القهوة.
    و هذة هى طريقة عمل عصير الخوخ الناعم
    الكمية تكفي: شخصين
    وقت التحضير: دقيقة واحدة
    وقت الطهي: 5 دقائق
    المقادير: 15 ثمرة خوخ مقدار سكر مقدار ثلج مقدار ماء
    التحضير:تغسل حبات الخوخ وتقشر وتقطع.
    الطبخ: يوضع الخوخ المقطع فى الخلاط ويوضع السكر حسب الرغبة.
    يخلط المزيج جيدا ثم يتم وضع الثلج فى الخلاط مع المزيج مع الخلط جيدا الى ان يصبح الثلج قطع صغيرة جدا .
    يصب العصير فى كأس للتقديم .
    مع وضع شريحة من الخوخ اعلى الكأس للتجميل.
    ملاحظات: مش لازم نسيب عصير الخوخ قبل الشرب طبعا عشان بيسمر ( لونة بيتغير بسرعة) وعشان الثلج كمان مش يذوب وكمان الافضل ان العصير يتشرب طازج وفرش دايما .
    احلى حاجة فى عصير الخوخ تحسى اوى ان هو ناعم كدة فى الشرب .

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء أكتوبر 18, 2017 7:28 am